Dag 1 - Askö

Vi (Stina och Gunnar) lämnade Strömstad 6.30 imorse för färd mot östkusten och Askö. Halvstressade nådde vi fram till färjan, som visade sig vara en båt från labbet.
 
 
Labbet ligger superfint inne i en vik. Det är litet och pitoreskt och vi körde igång direkt. Lab, båt, sjökort, våtdräkt och sen drog vi ut på Zostera (ålgräs) spaning. allt gick som hejsan. 3 lokaler á 20 plantor klappat och klart innan kl 18. Det enda som drog ner vår mysiga båttur var att vi inte hittade några Zostera med blomställningar, men överlag en lyckad första dag! Nu har vi käkat den underbart kullinariska rätten pyttipanna och längtar efter godiset vi glömde köpa och ölen som glömdes hemma. Men vi har ju ända 60 plantor att fotografera så vi sysselsätter oss med det istället :)

Kommentarer:

1 Gunilla Toth:

skriven

Bra jobbat för en första dag! Ni hittade ju iallafall ålgräs! Jag tar ett glad rödvin o tänker på er! Ser fram emot nästa vecka.

2 Sara Meurling:

skriven

Jap, Askö är fint :) Se upp för festingarna bara! Lycka till.

3 Pelle Åberg:

skriven

Bra initiativ med en blogg, ni får väl skicka den till GU så att fler kan läsa den😊 "Utan snus i xx dagar försmäktar vi på denna öde ö" sa Pippi men ni får väl byta ut det möt öl. Ha en fortsatt bra fälttur.

Kommentera här: