Dag 2 - Västervik

I och med den lyckade första dagen kom vi iväg tidigt imorse från Askö för vidare resa söderut mot Västervik. 
After lunch och inköp av sjökort inne i centrum tänkte vi få användning av våran gummibåt som vi haft ihoppackad längst in i bilen och begav oss därför mot en liten lokal hamn. Där träffade vi 2 trevliga karlar som tyckte det var hemskt roligt att vi var där och forskade och vi var mer än välkomna att använda ramp och WC. Man blir så glad när man stötter på så goa människor :)  
 
Västervik blev betydligt svårare att ta prover från då det inte fanns så väl utmärkt i litteraturen vart det finns ålgräsängar. Vi fick med andra ord åka runt i diverse vikar och spana med vattenkikare. Det var fantastiskt häftigt att spana ner i västerviks vatten. Mängder och mängder av öronmanet (Aurelia aurita) gjorde att det kändes som ett gigantiskt manetakvarium :) Svårare var det dock på ålgräsfronten, men något kylda fann vi iallafall efter 3 timmar alla våra 60 plantor och fick på tillbakavägen även lite vått från himlen. Spelar dock inte så stor roll när man ändå är blöt från topp till tå :)
 
När vi var klara styrde vi raka vägen mot det viktigaste för dagen: CHOKLAD! Åh, så gott det var! 
Nu sitter vi i Kalmar hos Gunnars föräldrar, dricker lite vin och njutit av älgköt och potatisgratäng. Det ni, det är lyx!
 
Tack och godnatt!
 
 
 
Westerviks Segelsällskap
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Anki Jakobsson:

skriven

Kul att vi kan följa ert arbete runt kusten. Hälsningar från oss i Örnsköldsvik.

Kommentera här: