Dag 3 - Kalmar

 
Onsdag morgon och klockan är 8. Ett soligt och vackert Kalmar möter oss när vi smidigt tar oss ner till Linnéuniversitetets (lnu) Biologi-hus.

Den här delen av lnu ligger helt perfekt för just marinbiologiska studier. Mitt i Kalmar hamn med direkt tillgång till Kalmarsunds marina miljö. Alldeles intill Järnvagsstationen. Kan det bli bättre? Det är just till det här området som lnu vill samla hela Kalmar-delen av sitt universitet, och kan på så vis binda ihop sina två noder med järnvägen. Nåväl, biologihusets lokaler är både välutrustade och välvårdade. Till dessa blev vi varmt välkomnade av Catherine Legrands projektassisten Emil Fridolfsson. Väl inne på lab tog den sedvanliga rutinen med fotografering vid, innan vi vid 11-tiden kunde ge oss ut i fält.

 

Runt Kalmar finns det väl beskrivna Zostera-bälten, ffa på Ölands-sidan. Så glada i hågen svängde vi ut på Ölandsbron, efter att jag gjort en snabb guidning av slott, domkyrka, ringmur och andra delar av Kalmars gamla historia, som ger denna vackra stad dess karaktär.

Och nog finns det Zostera längs Ölands stränder, bara det att det är vääldigt långgrunt.  Vi fick oss ett rejält simpass, men kunde ta oss tillbaka till labbet för ytterligare en fotorunda innan vi lämnade denna pärla på ostkusten. Ett stort tack för er gästfrihet!
 
 
 
Gunnar, Na-86 från Stagneliusskolan, Kalmar;)

Kommentera här: