Dag 4 - Åhus

 

Natten tillbringadespå ett hotell i Kristianstad. Fick lära oss att man bör anlända till den staden innan 21 för att köken ska vara öppna på restaurangerna. Som tur var så höll den lokala Bishop Arms öppet till sena natten, så att även hårt arbetande universitetsfolk kan få sig en bit mat och en välförtjänt öl:)

 

 
På morgonen var det så dags att ge sig ut mot kusten och det väntande Åhus, en liten fin by bland sandstränderna. (Här tillverkas tydligen Absolut.)  Intill frakthamnen finns det en alldeles utmärkt ramp som vi kunde utnyttja, så efter att vi inköpt sjökort för området blåstes gummibåten upp. I med utrustningen och på med de nu ganska sunkiga våtdräkterna. En viss doft av ständigt blöta dräkter har infunnit sig.

De två första lokalerna strax norr om Åhus gick utmärkt. Är verkligen värt mödan med att släpa med sig gummibåten, då vi snabbt kan ta oss mellan lokalerna och skanna av en större yta för att hitta Zostera-fälten. Men den tredje som vi tänkte ta strax söder om Åhus tog längre tid att hitta. Zosteran försvinner söder om Åhus, medans det är stora fina fält norr om.

 

Även utanför Åhus var det stora mängder med Öronmaneter. Lite som att kasta sig ner i ett geléhav, men attans vad kallt det har blivit. Om det inte vore för att det är så eländes otympligt att snorkla med torrdräkt, så skulle det helt klart varit att föredra.

  

Med det har vi klarat av östkusten och östra Skåne.  Och efter en sen lunch, kl 16, så styr vi nu mot västkusten:)

 
 

Kommentera här: