Dag 5 - Kungsbacka

Vi tog oss till Kungsbacka, söder om Göteborg, på torsdagkväll. Var skönt att nå fram till Sveriges "bästa" sida igen :) 

Efter tidig frukost tog vi oss genom morgondiset ut mot yttre delarna av Kungsbackafjorden. Vi lyckades hitta en gästhamn i Gottskär för isättning av båten. Måste säga att vi nu har blivit rätt bra på att blåsa upp och sätta iordning vår farkost! Vattnet var varmare än i Åhus och ålgräsängarna här är inte blandade med andra vattenväxter som på östkusten. Riktigt rejäla fina ålgräsängar fanns det också, men de är tyvärr rejält attackerade av Labyrinthula.

 

När vi kom tillbaka till gästhamnen var det fullt med seglare i förberedelse inför kappseglingen som skulle gå av stapeln på eftermiddagen. Än en gång var det intresserade personer som mötte upp oss för frågor om vad vi egentligen pysslade med och så fort man nämner att vi är forskare blir man fast i diskussioner om andra forskare de mött. Denna gång handlade det om ödleforskning. De var som alltid fascinerade av vad vi höll på med och förhoppningsvis har vi spridit lite ny kunskap ut i världen!

 

Hoppackade och klara satte vi kurs hemåt mot Tjärnö för att avsluta veckans fotografering och ta hand om de prover vi samlat in, ladda om för nästa vecka och passa på att vila lite. 

Imorgon tisdag bär det av igen. Resten av kusten ska klaras av och denna vecka hänger Gunilla med istället för Gunnar som är fast på labbet i annat arbete. 

 

 

 

Kommentera här: