Dag 6 - Trelleborg

Denna dag började väldigt likt förra veckan; upp och iväg vid sjusnåret för 6 timmars körning till dagens lokal Trelleborg, snabb lunch på vägen och framme för att börja fältarbetet vid 3.
 
 
 
 
 
Men där slutar likheterna. I veckan är det girl-powerparet som är ute; Stina och Gunilla, och vi har haft en intressant första dag på många sätt. Det har varit toppenväder här i Skåne och havet såg på håll helt underbart ut.
 
De har palmer i Skåne
 
 
Vi har ingen båt den här veckan så det har varit på med våtdräkt etc., hopp i vattnet för samlande, upp igen, av med allting och vidare till nästa lokal för att börja om igen med dåmera blöta kalla kläder. Så mysigt! Nä faktiskt så har det inte varit något större problem då man hinner bli varm igen mellan ihoppen. Tror att största problemet är att vi halvt skrämt ihjäl Trelleborgs befolkning genom att stå och byta om mitt på gatorna (har inte funnits några avskilda gästhamnar som förra veckan) för att sedan springa omkring i "konstig" utstyrsel genom de dyra och fina bostadsområdena. Vi chockade en äldre man som kom ut för att fika på sin bakgård så mycket att han blev stående i dörröppningen utan att veta vad han skulle ta sig till :) 
 
Trelleborg har många små vägar med mysiga hus likt dessa
 
Vissa har även väldigt intressant val av dekor
 
Insamlandet var inte det lättaste idag. Första lokalen var okej än om dålig sikt. Ålgräset var spritt klumpartat mellan blåstång och stenar, riktigt vackert! Andra lokalen hade ännu sämre sikt och vi hade mer eller mindre tur att vi lyckades skymta något från botten alls.
 
 
Tredje lokalen var helt omöjlig. Det var som att stirra in i ett svart hål. Sikten var max 10 cm och vi försökte känns oss fram på botten med hjälp av fötter och händer för att förhoppningsvis hitta lite ålgräs, men gav snart upp. Det fick bli en tur till en fjärde lokal och denna gång orkade vi inte byta om så vi satt med våtdräkterna i bilen, tur att ingen kollade så noga på oss!
 
 
Ålgräset hittades tillslut och vi lämnade Trelleborg bakom oss för färd mot Malmö. Nu har vi ätit middag och duschat och imorgon blir det mer skåne.
 
 
 
 

Kommentera här: