Dag 8 - Fjällbacka

Idag var sista insamlingsdagen och den var i våra krokar; Fjällbacka. 
 
 
Vi tog oss ända upp till Tjärnö igårkväll och började därför dagen på forskningsstationen där vi jobbar. Vi lånade sjökort av grabbarna i verkstaden och pratade med vår kapten som lyckligtvis bor i Fjällbacka och fick därför lite tips på vart vi skulle leta efter ålgräs. Det var lugnt och vackert när vi kom till vår första lokal. Några få fiskare stod och jobbade vid sjöbodarna och vi fick höra att det nu börjar finnas mer och mer ål i trakten. Kul för ålen som de senaste året bara blivit färre och färre, även om de burfångade kräftfiskarna inte verkade tycka att det var lika kul med all ål då de gärna äter kräftorna. 
 
 
 
Fjällbacka är en typisk liten västkustort med allt som hör till. Vita hus längs trånga gränder, sjöbodar i mängder och båtar och fiskare överallt. Det märktes att sommaren börjar lida mot sitt slut då endast ett fåtal personer vandrade runt inne i centrum. Men himlen var klar och solen värmde så uteserveringarna var fortfarande ockuperade. 
 
 
Som det varit på de flesta orter under resan så hade vi problem med den 3je och sista lokalen. Vi åkte runt och letade förgäves i diverse vikar. På ett ställe kom en äldre dam ut från sitt hus att frågade vad vi sysslade med då hon blivit så rädd när hon sett oss gå omkring i våra våtdräkter och hoppa i vattnet precis utanför hennes fönster. Det kan tydligen vara skrämmande med tjejer i våtdräkt!
 
 
 
 
När vi tillslut då funnit vår sista lokal och bytt om till vanliga kläder anslöt vi oss till skaran nere i hamnen för en avslutande lunch och lite sollapande i värmen för kanske sista gången denna säsong. En helt okej avslutning på dessa 2 veckors fältarbete!
 
 
 
Resterande del av dagen ängnade vi åt fotografering och vi fortsätter med det sista imorgon.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: